Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров бере "Репортерів без кордонів" у свідки

Четвер, 3 жовтня 2002, 16:23
Голова ДПА України Микола Азаров і президент громадської організації "Репортери без кордонів" Робер Менар підписали меморандум щодо участі представників міжнародної правозахисної організації у планових податкових перевірках українських підприємств-ЗМІ.

У повідомленні прес-служби ДПАУ, поширеному у четвер, зазначено, що цей "меморандум передбачає, що за згодою підприємства-ЗМІ, діяльність якого підлягає перевірці, представники "Репортерів без кордонів" - Інституту масової інформації - можуть безперешкодно брати участь у цій процедурі".

ДПАУ також повідомляє, що "другий рік поспіль втілюється у життя ініціатива" даної інституції щодо "більшої прозорості у відносинах із засобами масової інформації", і у рамках цієї програми "список підприємств-ЗМІ, які будуть перевірятися, публікується на початку року". "У першому кварталі 2002 року, під час передвиборчої кампанії, перевірки ЗМІ взагалі було призупинено - щоб уникнути будь-яких закидів про тиск на пресу", - нагадує ДПАУ.

Тепер у перевірках ДПАУ "можуть брати участь уповноважені представники Національної спілки журналістів і "Репортерів без кордонів".

Під час зустрічі з Менаром Азаров підкреслив, що протягом двох років з боку засобів масової інформації не було жодної скарги на незаконні рішення податкових органів.

Голова ДПА України також поінформував керівника авторитетної правозахисної організації про реальну ситуацію у тих справах, щодо яких "Репортери без кордонів" отримали заяви про допомогу: справах донецького журналіста Бойка, видавництва "Такі справи", Інтернет-видання "Обком". Він підкреслив, що у жодному випадку в діях податківців не було визнано порушень закону, остаточні ж рішення по суті скоро будуть виносити суди.

В свою чергу, Менар запевнив, що громадська організація, яку він очолює, виходить з права кожної держави збирати визначені національним законодавством податки, і що "Репортери без кордонів" не втручаються в правосуддя.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...