У Харкові поховали демократію. І поставили хрест

Четвер, 3 жовтня 2002, 17:17
Поряд із площею Свободи в Харкові, де раніш розташовувалося наметове містечко, опозиція встановила дерев'яний хрест із написом "Тут похована демократія".

Як повідомив у четвер агентству "Інтерфакс-Україна" глава обласної організації партії "Собор" Володимир Бакуненко, таким чином опозиція висловила протест проти рішення суду від 1 жовтня, яким було заборонено встановлювати намети поряд із площею Свободи.

Опозиціонери звернулися в апеляційний суд, заперечуючи це судове рішення, сказав Бакуненко. За його словами, ніде в законодавстві не говориться, що громадяни не можуть подібним чином висловлювати свій протест проти дій влади.

Рішення суду, що заборонило установлення наметового містечка, мотивується безпекою пішохідного руху, нагадав глава облорганізації, звернувши увагу, що на проїзній частині площі Свободи регулярно з'являються торговельні намети пивних компаній.

До дерев'яного хреста "Тут похована демократія" доданий дерев'яний муляж книги, на якій написано "Конституція України" і позначені її "дати життя": "народилася 28.06.96 - померла 28.06.96".

Поруч із хрестом між дерев учасники акції натягнули чорний поліетиленовий тент у формі намету.

В акції беруть участь близько 15 осіб, що представляють місцеву організацію "Собор", Соцпартію, "Батьківщину", Компартію та партію "Реформи і порядок".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування