Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдіна просто так не налякаєш

Четвер, 3 жовтня 2002, 19:14
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявляє, що його "не лякають" наміри української опозиції достроково перервати його посольські повноваження.

У четвер на прес-конференції в Харкові на прохання прокоментувати відповідні дії опозиції, він зауважив, що не може дати коментар "уголос, при всіх". "Мене цим не налякаєш, я не в тому віці". Він підкреслив, що "ніколи не працював на шкоду відносинам Росії й України".

"Ці виверти, вибухи, емоції - це все від лукавого", - відзначив він, говорячи про останні заяви лідерів опозиційних партій на його адресу.

Коментуючи на прохання журналістів інформацію деяких ЗМІ про те, що до постачань до Іраку "Кольчуг" можуть бути причетні посадові особи Росії, Чорномирдін відзначив: "Ця качка з'явилася декылька днів тому". Він нагадав, що "Кольчуги" випускалися ще Радянським Союзом і постачалися в той час за кордон.

Чорномирдін відзначив, що не знає, чи є "Кольчуги" в Іраку. "Але ми не перед ким не звітуємо, не збираємося звітувати, і не будемо. Якщо постачали, значить постачали, але, думаю, що ні", - у той же час відзначив він.

"Ми не відходимо від тих міжнародних правил, що діють", - підкреслив Чорномирдін, додавши: "Мені доводилося працювати в найнепростіші роки, і ми ніколи не переступали межу".

Посол також не зміг відповісти, чи відбудеться зустріч президента Росії Володимира Путіна з лідерами української опозиції під час майбутнього візиту 6 жовтня. "Я нічого не можу сказати, я просто не знаю", - відзначив Чорномирдін, додавши, що, крім лідерів опозиції з проханням про зустріч до Путіна звернулися і лідери низки інших парламентських фракцій і комітетів.

Однак чи відбудуться такі зустрічі, поки невідомо, відзначив російський посол. За його словами, графік візиту президента РФ буде "дуже щільнім і стиснутим", оскільки в другій половині того ж дня 6 жовтня, у Кишиневі відкриється саміт глав держав СНД.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування