МЕДВЕДЧУКА ШАНТАЖУВАЛИ плівками про його співпрацю з КДБ. Але він не злякався

П'ятниця, 4 жовтня 2002, 15:26
Глава адміністрації президента Віктор Медведчук в інтерв'ю Бі-Бі-Сі назвав "повним абсурдом", який "нічого, крім сміху, не викликає", звинувачення його у співпраці з КДБ за часів СРСР.

Днями в інтернеті з'явилася розшифровка розмови в президентському кабінеті, у якій нібито Леонід Кучма обговорює із колишнім шефом СБУ Леонідом Деркачем минуле Віктора Медведчука, зокрема, його співпрацю з КДБ.

Глава адміністрації сказав, що ще до появи цих розшифровок в інтернеті йому такою інформацією погрожували протягом кількох місяців.

"Мабуть, у ті часи Леонід Васильович Деркач і Юрій Федорович Кравченко дуже мене любили, за що - не знаю. Один говорив, що я отримав від 7 до 8 років терміну покарання за хуліганство і грабіжницькі дії. Другий каже, що я нібито агент "Соколовський". Це абсурд, і тут коментарі зайві. Радянська правова система може пред'явити достатньо документів, чим я займався, та й мене багато хто знає - чим і де я займався", - сказав Віктор Медведчук.

Він також зауважив, що, працюючи адвокатом, мав доступ до секретних справ, і тому отримував дозволи на ознайомлення з ними тільки після перевірки у відповідних органах.

Віктор Медведчук припускає, що ці обставини хтось міг використати для звинувачень його у таємній співпраці зі спецслужбами. Він також заявив, що захищатиметься у суді у разі, якщо такі звинувачення з'являться в засобах масової інформації.

Водночас Віктор Медведчук звернув увагу на те, що через два роки після початку касетного скандалу розшифровки плівок з'являються ніби на замовлення, при цьому усі можуть ознайомитися саме із розшифровками, а не з оригіналами записів. Це стосується і звинувачень у продажу Україною зброї до Іраку.

На думку Віктора Медведчука, американська сторона не має 100-відсоткових доказів автентичності записів колишнього охоронця Миколи Мельниченка стосовно Іраку. Як сказав Віктор Медведчук, цю точку зору він висловив заступниці держсекретаря США з питань Європи та Євразії Елізабет Джоунс.

Віктор Медведчук підкреслив, що для встановлення достовірності запису експерти повинні мати так званий вільний зразок голосу, а не інтерв'ю чи виступи президента. В американців їх не було, а тому можна вести мову про порушення процедури у дослідженнях автентичності, твердить Віктор Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...