Британію дуже непокоїть можлива передача "Кольчуг" Іраку

П'ятниця, 4 жовтня 2002, 17:16
"Британський уряд дуже непокоїть інформація про можливу передачу Україною Іраку радарних систем "Кольчуга", і він сприймає її дуже серйозно", - заявив Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії в Україні Роберт Брінклі, виступаючи у п'ятницю на семінарі "Роль України в європейській безпеці: нові виклики".

Посол наголосив на двох причинах такого занепокоєння. По-перше, сказав він, будь-яка країна, яка передає зброю до Іраку, порушує ембарго ООН від 1991 року і правила світового співтовариства. По-друге, - "це суто британський та американський інтерес, пов'язаний з тим, що наші літаки патрулюють зони на півночі та півдні Іраку, а Ірак тривалий час намагався їх збивати". "А якщо іракці матимуть "Кольчугу", то зробити це їм буде простіше", зазначив дипломат.

Як також зазначив Брінклі, для британської сторони є обнадійливою та обставина, що на минулому тижні глава оборонного відомства Великої Британії у Києві під час зустрічей з українськими президентом і міністром оборони "узгодив деякі кроки співпраці, які тепер будуть здійснені разом з українським урядом".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування