Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зюганов ставить українську опозицію у приклад

Субота, 5 жовтня 2002, 17:15
Лідер КПРФ Геннадій Зюганов сказав, що не виключає, що у своїх протестних діях російські комуністи використовуватимуть досвід українських колег, які вимагали ефіру на центральному українському телеканалі. "Коли не дають висловитися, депутати зовсім правильно приходять на телестудію і вимагають слова", - заявив Зюганов журналістам у суботу в Москві, де проходить засіданні виконкому Ради Союзу комуністичних партій КПРС.

Він також повідомив, що звертався до керівництва першого російського телеканала з проханням надати йому можливість висловити свої позиції з актуальних політичних і соціально- економічних питань, однак, як заявив лідер КПРФ, "очевидно, вони не уміють відповідати на листи, дотримувати закону, і ми використовуємо інші способи, у тому числі досвід українських друзів".

"Якщо влада глуха, усі законні методи законні", - заявив Зюганов.

Зі своєї сторони Петро Симоненко, що присутній на засіданні СКП-КПРС, заявив журналістам, що розповів делегатам про досвід українських комуністів у проведенні протестних дій.

"Ми поділилися, зокрема, досвідом об'єднання з іншими опозиційними силами країни, що значно підсилює протестні дії", - заявив Симоненко.

Він також висловив упевненість, що українській опозиції удасться домогтися своєї головної мети - "змінити політичну систему України через відставку президента Кучми і його оточення".

"Уже 12 жовтня у всіх великих містах України відбудуться народні трибунали, що засудять політичний і економічний курс нинішнього керівництва України і зажадають відставки президента Кучми", - сказав Симоненко.

Як відзначив лідер Компартії України, у Києві мітинг відбудеться на Європейській площі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування