Проти Кучми виступили рокери

Понеділок, 7 жовтня 2002, 11:27
У неділю на Європейській площі в Києві відбувся концерт рок-виконавців на підтримку акції "Повстань, Україно!".

На думку одного з лідерів БЮТ Олександра Турчинова, "прийшов час, коли молодь має визначитися щодо участі в акціях, боротьби за своє майбутнє".

Народний депутат розповів, що їм "дуже складно було отримати дозвіл на проведення акції". Міська влада зробила це лише у другій половині дня п'ятниці, тому концерт широко не анонсувався. Також початок концерту довелося відкласти через те, що київська міськадміністрація "забула попередити міліцію, щоб перекрити рух на Європейській площі".

За оцінкою члена фракції БЮТ Андрія Шкіля, на концерт зібралося близько 4 тисяч глядачів, перед якими виступили гурти "Кому вниз", "Мандри", "Мертвий півень", "Плач Єремії".

Олександр Турчинов зазначив, що вони не отримували гроші за виступ, оскільки формат цієї акції "благодійний". "Музиканти поділяють наші погляди", - сказав він.

Зі сцени із закликом приєднатися до акцій опозиції виступила Олександр Мороз, Петро Симоненко та Юлія Тимошенко. На екрані поруч зі сценою було показано фільм про касетний скандал.

Організатори були змушені закінчити концерт раніше, ніж планувалося. Як повідомив Олександр Турчинов, це відбулося через загрозу відключення електроживлення.

За словами Андрія Шкіля, передбачається, що такі акції мають відбутися й у регіонах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування