Як і "темники", конфлікт в УНІАНі організував Томенко, майбутній емігрант

Понеділок, 7 жовтня 2002, 11:54
Начальник управління інформполітики адміністрації президента України Сергій Васильєв переконаний, що ситуація навколо бунту в УНІАНі пояснюється або намаганням Миколи Томенка привернути увагу до себе, або є наслідком створення медіа-холдингу Ющенка.

Коментуючи в програмі "Епіцентр" ситуацію з УНІАНом, Васильєв висловив дві версії того, що відбувається. На думку керівника підрозділу АП, "очевидно, у зв'язку з тим, що новоутворена парламентська більшість оголосила про перерозподіл комітетів, Микола Томенко відчув, що йому на цьому місці, на посаді голови комітету залишається бути зовсім недовго і інстинкт самозбереження змушує його діяти якимсь нестандартним, неформальним чином". Саме тому, переконаний Васильєв, Томенко "починає створювати навколо себе інформаційні приводи".

Васильєв припустив, що після цього Томенко "на завершення цієї інформаційної операції, яку він сам створив, так само зможе попросити політичного притулку у Сполучених Штатах", як це зробив депутат Єльяшкевич. "Тим паче, що уже до цієї інформаційної історії, яку Микола Томенко написав, залучений посол Сполучених Штатів в Україні пан Паскуаль", - додав Васильєв.

Проте він "більше схиляється" до другої версії. Васильєв нагадав про намір "утворити медіа-холдинг, який буде обслуговувати опозицію і опозиційні інтереси".

"Те, що ми бачимо сьогодні, це, власне, і є початок утворення цього медіа-холдингу. Журналістів просто переманюють, журналістів просто перекупляють", - переконаний Васильєв.

"І для того, щоб надати всьому цьому якусь значущість, для того, щоб воно не виглядало так примітивно і просто, ну, чіпляють політичні ярлики, створюють видимість масового журналістського протесту, закликають журналістів вийти на барикади і так далі, і так далі", заявив керівник ГУІП АП.

Раніше Васильєв в коментарі для УНІАН заявив, що адміністрація президента України відкидає звинувачення на свою адресу про втручання в справи цього інформаційного агентства.

"Адміністрація президента України у трудовий конфлікт", який виник в агентстві УНІАН, "не втручалася і втручатися не має наміру", підкреслив він.

Відповідаючи на запитання про роль адміністрації президента в подіях, що відбуваються, Васильєв згадав анекдот часів Другої світової війни: "Зустрічаються двоє. Один каже: "В усьому винні велосипедисти і євреї". Другий питає: "А чому велосипедисти?" Перший: "А чому євреї?". Васильєв підкреслив: "У нашої опозиції в усьому винна адміністрація президента. Навіть у поганій погоді, яка була під час так званих "вересневих революцій".

За матеріалами "Огляду телеефіру" та УНІАНу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування