Ющенко "оптимістичний" щодо "агонії" більшості

Вівторок, 8 жовтня 2002, 15:26
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає нежиттєздатною створену парламентську більшість і "з оптимізмом" дивиться на її майбутнє.

На прес-конференції у вівторок він відзначив, що знову створена парламентська більшість є "глиняною", що створить такий самий "глиняний уряд", оскільки "основа, цінності і принципи, на яких створювалася парламентська більшість, не є життєтворними та працездатними".

На думку лідера "Нашої України", створена модель роботи парламенту є "дуже тендітною, недієздатною і слабкою", передає Інтерфакс-Україна. Найближчим часом перед парламентською більшістю постануть іспити, у першу чергу з бюджетного процесу, зазначив він, додавши, що цей процес "уже зараз у патовій ситуації". Крім того, через кілька місяців перед Україною гостро встане питання про погашення зовнішнього боргу на суму близько $1 млрд.

Це - речі, що мають гостре соціальне значення, і в цій ситуації головне для блоку "Наша Україна", "щоб Україна знала ту сторону, що взяла на себе відповідальність" за рішення цих проблем, заявив Ющенко.

"Я залишаюся оптимістом - це агонія, якою закінчується будь-який ненормальний процес", - заявив він.

За його словами, створюючи "штучну більшість", влада намагається обмежитися "косметичним ремонтом уряду" або не робити його взагалі, оскільки теперішній склад кабміну "є оператором нинішньої політики влади". Лідер "Нашої України" наголосив, що проблема "не в прізвищах міністрів". За словами Ющенка, "ключова фаза стосунків всередині "дев’ятки" не лежить в площині уряду", тому там "досі не було глибинних переговорів з приводу нового Кабінету міністрів".

"Уряд і так складається з членів і представників колишнього блоку "За ЄдУ!", тому ймовірним є лише косметичний ремонт", – наголосив Віктор Ющенко.

За його словами, сьогодні єдиним шляхом для запобігання глибоким економічним потрясінням є формування "правдивої, демократичної більшості".

"Ми переконані, що демократичний процес в Україні є невідворотним, і на нашій стороні - левова частка українського населення, що ведуть здорові політичні сили", - заявив лідер "Нашої України".

У цих умовах задача блоку "Наша Україна" - "залишати сухим порох" для ведення майбутнього переговорного процесу або підготовки до дострокових виборів, якщо переговорного процесу не вийде, заявив Ющенко.

Фракція блоку "Наша Україна" не приєдналася до парламентської більшості.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування