Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поки не платитиме грошей жертвам катастрофи Ту-154. Через Піскуна

Середа, 9 жовтня 2002, 14:23
Міністр оборони України Володимир Шкідченко пропонує відкласти до закінчення розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою України, питання виплати компенсацій родичам загиблих 4 жовтня 2001 року в авіакатастрофі Ту-154 над Чорним морем.

Про це Шкідченко заявив у середу в Києві.

Міністр оборони відзначив водночас, що його відомство не ставить під сумнів висновки державної комісії України про причини катастрофи Ту-154 російської авіакомпанії "Сибір".

29 липня Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявив, що розслідування авіакатастрофи Ту-154 буде закінчено в найближчий термін.

У вівторок вдова і дві неповнолітні дочки Валерія Лаптєва - бортінженера Ту-154 російської авіакомпанії "Сибір", що загинув у авіакатастрофі над Чорним морем, збільшили суму позовних вимог до 2,817 мільйона гривень, з яких матеріальна компенсація складає 117 тис гривень, моральна 2,7 млн гривень.

За словами адвоката, сума позовних вимог збільшена у зв'язку з тим, що відповідачі "намагаються затягти процес". Суд задовольнив вимогу вдови. Для ознайомлення зі змінами відповідачам наданий час, судове засідання відбудеться 5 листопада.

У даний час у Печерськом місцевому суді знаходиться 12 позовів від рідних загиблих в авіакатастрофі, загальна сума заявлених компенсацій складає більш 21 млн гривень.

Катастрофа пасажирського літака Ту-154 відбулася 4 жовтня 2001 року в результаті влучення в нього української зенітної ракети С-200, випущеної в ході навчань українських ППО.

РИА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...