Литвин вірить у світле майбутнє парламентської більшості

Середа, 9 жовтня 2002, 16:48
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що чисельність парламентської більшості буде збільшуватися.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у середу, коментуючи офіційне оголошення у вівторок про створення парламентської більшості. Він нагадав, що більшість легалізована і нараховує понад 230 депутатів.

Коментуючи голосування у вівторок, у ході якого депутати не змогли набрати необхідної кількості голосів для прийняття рішень, спікер підкреслив, що у вівторок "ніхто не підіймав питання про те, що буде голосування".

На його думку, можливо, також був розрахунок на те, що парламент погодиться з пропозиціями Кабінету Міністрів про перенесення проведення слухань з питання про нафтогазовий комплекс. Литвин вважає, що під час обговорення цього питання було більше емоцій і не було "конкретної розмови".

"Такий підхід певною мірою дискредитує ідею проведення днів уряду", - підкреслив він.

Спікер здивований тим, що депутати не підтримали рішення про створення тимчасової слідчої комісії з розгляду інформації про обвинувачення України в незаконній торгівлі зброєю з Іраком. Це голосування свідчить про те, що "декого не цікавить результат, а цікавить сам процес", додав він.

Литвин нагадав, що склад цієї комісії був погоджений з усіма депутатськими фракціями і групами, що вносили свої пропозиції з її формування.

Визначені сили, сказав він, "менш цікавить те, щоб була поставлена крапка в цій проблемі", а вони зацікавлені в тому, щоб "педалювати цю чуттєву тему".

Литвин також висловив думку, що на базі створеної більшості можна сформувати більш широку коаліцію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування