"Загарбників" УТ-1 чекають - не дочекаються в прокуратурі

Середа, 9 жовтня 2002, 17:23
Прокуратура Києва закликає народних депутатів, що блокували 23 вересня студію Національної телекомпанії України, з'явитися в прокуратуру для допиту як свідків і сприяти встановленню істини у кримінальній справі, порушеній за даним фактом.

"У ході досудового розгляду відповідно до норм кримінально-процесуального законодавства виникла необхідність допитати народних депутатів як свідків з кримінальної справи. З цією метою народним депутатам Олександру Морозу, Петрові Симоненку, Юлії Тимошенко, Григорієві Омельченку, Андрієві Шкілю, Олександру Турчинову, Юрієві Луценку і Степану Хмарі неодноразово направлялися повістки для того, щоб вони прибули в слідчий відділ прокуратури Києва на допит", - говориться в повідомленні прес-групи прокуратури Києва, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

Однак, відзначає прес-група, народні депутати не з'явилися для виконання необхідних процесуальних дій, чим ігнорують вимоги ст. 70 Кримінально-процесуального кодексу України, у якій сказано, що особа, викликана прокурором як свідок, зобов'язана з'явитися в зазначене місце і час і дати правдиві свідчення про відомі йому обставини у справі. Депутати не інформують прокуратуру і про причини своєї неявки, відзначається в повідомленні.

"Такими діями вони перешкоджають слідству встановити істину в справі", - констатує прес-група.

Як повідомлялося, 23 вересня нинішнього року група народних депутатів України на чолі з лідером соціалістів Морозом, комуністів Симоненком і БЮТ Тимошенко пройшли в приміщення студії Національної телекомпанії України, блокувала роботу телевізійників, вимагаючи виходу в прямий ефір. У цей же день прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналістів і захоплення державного будівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News