Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівник комітету Сенату не хотів, щоб США скорочували допомогу Києву

Середа, 9 жовтня 2002, 20:25
Карл Левін, голова сенатського комітету США в питаннях збройних сил, промовляючи до журналістів у Вашингтоні, негативно оцінив ситуацію з нібито продажем Іраку українських радарних систем.

Левін спілкувався з журналістами після свого виступу на конференції "Україна на шляху до зрілої національної державності", що організована Українським конгресовим комітетом Америки.

Карл Левін наголосив, що зараз і в майбутньому США будуть робити все для роззброєння Іраку та зменшення загрози з боку цієї країни.

Водночас, аналізуючи ситуацію в відносинах України та США, Карл Левін сказав, що особисто не підтримує скорочення допомоги Сполучених Штатів Україні, оскільки це, на його думку, передусім завдасть шкоди народу України.

На думку Карла Левіна існують інші важелі тиску на Україну в питанні розслідування тверджень про продаж радарів Іраку. Карл Левін не пояснив, які саме важелі тиску він має на увазі.

Один з директорів Ради національної безпеки США Сара Ленті, відповідаючи на запитання про майбутнє відновлення допомоги Україні, сказала, що це й далі пов'язано з високим рівнем напруженості в відносинах між США і Україною.

Водночас вона сказала, що щойно буде знайдено відповіді на всі запитання, допомога Сполучених Штатів може бути відновлена в будь-який момент.

Українська служба Бі-бі-сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування