США ВВЕДУТЬ ПРОТИ УКРАЇНИ НОВІ САНКЦІЇ ЧЕРЕЗ "КОЛЬЧУГИ"

П'ятниця, 1 листопада 2002, 10:28
Сполучені Штати Америки, як очікується, накладуть на Україну додаткові санкції через звинувачення українського керівництва в продажі радарних систем до Іраку.

Про це заявив у четвер у Вашинґтоні неназваний чільний американський урядовець в інтерв’ю для агентства Associated Press.

Після того, як США офіційно підтвердили автентичність запису майора Мельниченка, на якому президент України Леонід Кучма схвалює продаж радарів, адміністрація президента США Джорджа Буша скоротила свою допомогу Україні на 54 мільйони доларів. Тепер, за словами неназваного урядовця, адміністрація попередньо вирішила й надалі скоротити цю допомогу.

Як заявив урядовець, згаданий запис Кучминої розмови є достатнім доказом. Він наголосив, що взаєминам між США й Україною шкодить брак довіри.

Нещодавно Україну відвідала група експертів зі США й Великої Британії в пошуках підтверджень чи заперечень можливого продажу радарів, але цей візит не дав переконливих результатів, додав неназваний чільний американський урядовець в інтерв’ю для агентства Associated Press.

А речник Державного департаменту США Річард Баучер у четвер повідомив на брифінґу, що звіт групи експертів іще не закінчено; його може бути завершено найближчими днями.

Українська служба радіо "Свобода"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування