В Празі чекають українців. Але не з прізвищем Кучма

П'ятниця, 1 листопада 2002, 12:21
Президент України Леонід Кучма не отримає запрошення на листопадовий саміт НАТО в Празі, повідомляє німецька газета Tagespiegel, цитуючи представника США в штаб-квартирі НАТО Ніколаса Бернса.

Виступаючи у четвер в Берліні, Бернс підкреслив, що існують докази особистої участі Кучми у незаконному продажу Іракові радарної системи "Кольчуга". "Не можна співпрацювати з особами, які, обходячи санкції ООН, поставляють зброю Багдадові", - зазначив він.

За словами представника США у штаб-квартирі НАТО, інших українців, позитивно налаштованих до реформ, зустрінуть у Празі з симпатією, ідеться у повідомленні агенції РАР.

***

Тим часом міністр закордонних справ Анатолій Зленко заявив у п'ятницю, що Україна уявляє своє місце в новій системі європейської безпеки "як східний форпост, який стабілізує Європу і, водночас, захищає її".

За його словами, навіть не маючи поки що перспективи членства в ЄС, Україна вже виконує цю функцію в силу об'єктивних геополітичних обставин. За словами міністра, українські будинки для переселених осіб заповнені вщерть нелегальними мігрантами, виявленими на українському кордоні, а за рахунок небагатого українського бюджету тисячі біженців з країн Азії та Африки пересилаються додому.

На переконання міністра, концепція України як "буферної зони між ЄС і не-ЄС" не має майбутнього, повідомляє УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування