КУЧМА ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ВСЕ ОДНО ПОЇДЕ НА САМІТ НАТО

П'ятниця, 1 листопада 2002, 13:34
Президент України Леонід Кучма має намір взяти участь у саміті НАТО, який відбудеться у Празі 21-22 листопада.

"Я до Праги поїду" - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Сімферополі.

Разом з тим він відзначив, що залишаються проблеми щодо проведення в рамках саміту засідання Комісії "Україна-НАТО". "Я розумію, що вас цікавить не вся празька програма, а що стосується окремого саміту Україна-НАТО. Ви знаєте, що вона загострена, є проблеми", - сказав він.

У зв'язку з цим президент нагадав свою позицію про те, що недоцільно проводити засідання Комісії, якщо воно буде присвячено питанню: продавала чи ні Україна радарні установки "Кольчуга" Іраку.

Кучма повідомив, що Україна поки не одержувала офіційного повідомлення про рішення Ради Північноатлантичного альянсу про проведення засідання Комісії "Україна - НАТО" на рівні міністрів закордонних справ. За його словами, українська сторона була лише проінформована про це через посольство США в Україні.

Кучма не став коментувати цю інформацію, сказавши: "Ми вивчаємо цю позицію. Коли зрозуміємо, що за цим стоїть, ми дамо відповідь".

Відповідаючи на питання журналістів про участь у засіданні комісії на запропонованому рівні міністра закордонних справ України Анатолія Зленка, президент сказав, що в даний момент "Міністерство закордонних справ і всі інститути вивчають це питання".

Разом з тим, на його думку, перспективи України на її шляху інтеграції в НАТО необхідно обговорювати на вищому рівні. "Ми завершили програму, що передбачала Хартія про особливе партнерство з НАТО. Тепер програму подальших дій необхідно обговорювати на вищому рівні", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...