Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма "тонко" натякає, кого він хоче бачити главою Верховного суду?

П'ятниця, 1 листопада 2002, 14:48
Президент України Леонід Кучма вважає, що процес обрання глави Верховного суду країни занадто політизований.

"Навколо цієї проблеми надто багато політиків і політики", - сказав він у п'ятницю на прес-конференції в Сімферополі.

Говорячи про претендентів на посаду голови ВС, президент відзначив, що в складі суду багато кандидатур, гідних його очолити. Разом з тим він підкреслив, що главою Верховного суду має бути "не політик і не представник якоїсь сили", а, насамперед, людина, що має досвід і професіоналізм.

Відповідаючи на питання журналістів про ситуацію навколо одного з кандидатів на посаду голови ВС, нинішнього заступника глави Верховного суду і голови палати цього суду з кримінальних справ Василя Маляренка, Кучма висловив співчуття, що цей суддя відмовився від намірів очолити Верховний суд. Президент відзначив, що з повагою ставиться до Маляренка і знає про таке ж ставлення до судді з боку колег.

Кучма розцінив заяву судді як "хвилинну слабкість", висловивши побажання, щоб кандидатура Маляренка на посаду глави ВС продовжувала розглядатися.

27 жовтня Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом погрози убивства на адресу заступника голови Верховного суду України, голови Палати з кримінальних справ ВС Василя Маляренка.

Наступного дня Маляренко заявив, що не має наміру балотуватися на посаду голови суду і просить не висувати його кандидатуру.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...