Директор "Українських Новин" Коломієць лишив слід у Білорусі

П'ятниця, 1 листопада 2002, 16:01
Міліція встановила, що зниклий минулого тижня директор інформаційного агентства "Українські Новини" Михайло Коломієць виїхав до Білорусі, повідомляють "Українські Новини".

Начальник департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Володимир Євдокімов на прес-конференції заявив, що за даними з телефону, яким користувався Коломієць, отриманими від оператора мобільного зв'язку, він виїхав до Білорусі у вівторок, 22 жовтня, і 23-го перетнув кордон.

За даними міліції, Коломієць скористався потягом "Київ-Мінськ", де його впізнала провідниця. "Його поведінка не викликала підозр", — сказав Євдокімов.

Переміщення Коломійця після його прибуття до Мінська 23 жовтня міліція не встановила. "Із сумкою він попрямував у відомому йому напрямку", — сказав Євдокімов.

За словами начальника карного розшуку, міліція встановила, що в день від'їзду 22 жовтня Коломієць зателефонував своїй домогосподарці, сказавши, що їде у відрядження, і 23-го вона не повинна приходити прибирати.

Крім того, у період з 23 по 28 жовтня Коломієць телефонував своїй знайомій Любові Рубан, пояснюючи свій від'їзд важким психологічним станом. "Говорив, що життя його не має продовження", — сказав Євдокімов. У понеділок 28 жовтня Коломієць дав зрозуміти Рубан, що має намір покінчити життя самогубством, а також зі словами прощання зателефонував матері та залишив повідомлення на автовідповідач телефону шеф-кореспондента агентства Єгора Соболєва.

"З того часу дзвінків та звісток від Коломійця не надходило", — сказав Євдокімов. Він заявив, що 29 жовтня міліція через Інтерпол звернулася до всіх країн СНД та сусідніх держав із проханням надати допомогу в пошуку Коломійця, а міністр внутрішніх справ Юрій Смірнов надіслав відповідну телеграму міністрам внутрішніх справ Білорусі та Росії.

Євдокімов заявив, що йому важко пояснити причини такої поведінки Коломійця. Він висловив думку, що заява про самогубство може бути позв'язана з тим, що Коломієць не бачив майбутнього у стосунках з Рубан, однак зазначив, що, за її словами, сварки між ними не було.

Євдокімов здивований тим, що, готуючись до самогубства, Коломієць поїхав до іншої країни, а також телефонував своїм знайомим. "Так з життя не йдуть", — заявив Євдокімов. Він сказав, що під час огляду квартири міліція не знайшла жодних ознак пограбування або інших протиправних дій щодо Коломійця, а також не має жодної інформації про погрози, що надходили на його адресу.

Як повідомляло агентство, з понеділка минулого тижня Коломієць без пояснень та попереджень припинив керувати справами агентства.

До понеділка цього тижня він регулярно виходив на телефонний зв'язок зі своєю знайомою, пояснюючи свою відсутність психологічними проблемами. У понеділок він заявив їй, що має намір покінчити життя самогубством і по телефону попрощався з мамою.

У вівторок міліція заявила, що не вважає його зниклим, тому що, за її даними, він регулярно зв'язувався з рідними та близькими, і пообіцяла встановити його місцезнаходження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування