Через кримінальну справу проти Кучми журналістів звільняють з роботи

П'ятниця, 1 листопада 2002, 17:30
Журналісти сайту львівського Управління міністерства внутрішніх справ "Антитерор" "вимагають прилюдного вибачення від начальника УМВС у Львівській області Василя Рябошапки", а також з’ясувати всі обставини щодо перешкоджання у журналістській діяльності.

"На нас ведеться моральний і психологічний тиск. За нами ведеться спостереження. Ми розцінюємо усі дії Рябошапки, як прояви політичної цензури",- заявляють журналісти сайту "Антитерор". З такою заявою журналісти звернулися до члена фракції Соціалістичної партії, депутата Юрія Луценка.

Журналісти сайту "Антитерор" почали зазнавати тиску після того, як 16 жовтня на сторінці сайту з’явилася постанова суду щодо порушення кримінальної справи проти громадянина України Леоніда Кучми.

У той же день начальник УМВС у Львівській області Василь Рябошапка викликав до себе журналіста Зоряну Іленко, та у брутальній формі пояснив чим повинен займатися сайт, а також порадив зняти постанову. Також пан Рябошапка говорив про плюралізм думок, тому не заперечував, аби схожі публікації з’являлися підписаними в інших засобах масової інформації.

У понеділок 21 жовтня Зоряна Іленко отримала листа із повідомленням, що з 1 листопада 2002 року УМВС у Львівській області розриває із нею контракт про співпрацю через брак коштів в УМВС. У той же день один із керівників відділу кадрів Олег Баранюк повідомив Зоряні Іленко та Надії Денисенко, що працівники звільняються через те, що вони "не те пишуть і не так висвітлюють роботу працівників міліції".

Під час розмови з'ясувалося й інше, що сайт при УМВС у Львівській області виявляється офіційно "ніколи не існував і журналістська група працювала в неіснуючому підрозділі". Саме тому у трудових книжках було відмовлено зробити будь-які записи.

Сайт "Антитерор" існує при УМВС області протягом року. На його сторінках не висвітлюються політичні події, а лише була подана інформація про роботу міліції, злочини, над якими працюють працівники правоохоронних органів, прокуратури та суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування