Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма все ще думає, чи їхати йому в Прагу непроханим гостем

Понеділок, 4 листопада 2002, 12:42
Остаточне рішення про участь президента України Леоніда Кучми у засіданні Ради євроатлантичного партнерства в рамках саміту НАТО в Празі ще не ухвалено, заявив заступник голови адміністрації президента, керівник головного управління з питань зовнішньої політики адміністрації Анатолій Орел.

"Це питання зараз всебічно вивчається. Думаю, президент найближчим часом ухвалить відповідне рішення", - сказав Орел у понеділок на брифінгу в адміністрації, відповідаючи на питання журналістів. Саміт відбудеться 21-22 листопада.

За словами керівника управління, також "уважно вивчається" питання про участь міністра закордонних справ України Анатолія Зленка в засіданні комісії Україна-НАТО.

У той же час Орел підкреслив: "Наша політика європейської й євроатлантичної інтеграції не зазанає жодних змін".

У свою чергу прес-секретар президента Олена Громницька відзначила, що Кучма, "кажучи про те, що їде до Праги, підкреслював, що залишає за собою право взяти участь в одному з заходів саміту". (Раніше Громницька повідомила, що Кучма має намір взяти участь у Раді євроатлантичного партнерства. Крім того на саміті відбудеться засідання Ради Північноатлантичного альянсу, а також комісії Україна-НАТО).

У середу Рада НАТО ухвалила рішення провести засідання комісії Україна-НАТО в рамках саміту Північноатлантичного альянсу в Празі на рівні міністрів закордонних справ.

Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон не приховував, що відмова альянсу від планів запросити на Празький саміт Кучму пов'язана з обвинуваченнями на адресу Києва у можливому продажу радарних установок Іраку.

МЗС України поки що не дало відповіді, чи погодиться й Україна з таким рішенням Альянсу.

У п'ятницю Кучма заявив, що поїде на саміт НАТО до Праги.

Україна з 1994 року є учасницею програми "Партнерство заради миру", а також членом Ради євроатлантичного партнерства (РЄАП), створеної у 1997 році після останнього засідання Ради північноатлантичного співробітництва. До РЄАП входять 44 держави.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування