Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна принесе мир в Чечню й Ірак. А Кучма прорве ізоляцію

Понеділок, 4 листопада 2002, 13:12
Україна може виступити з новою ініціативою максимально безболісного розв'язання конфліктних ситуацій, які виникли у світі після 11 вересня, заявив віце-прем'єр України Володимир Семиноженко на прес-конференції у Києві в понеділок.

"Дуже конфліктна ситуація, яка розгортається, починаючи з подій 11 вересня, потім - в Москві і те, що відбувається сьогодні навколо Іраку, - вона не має великої перспективи із силового вирішення цієї проблеми", - вважає віце-прем'єр.

З його слів, Україна сьогодні виступає за максимальне покращення діалогу, щоб ці проблеми вирішувалися максимально неконфліктно.

"Я бачу, що повинна з'явитися нова ініціатива. Світ чекає на таку ініціативу. І якщо в України з'явиться така ініціатива, то ми можемо зіграти дуже важливу роль для розв'язання конфліктів у світі", - підкреслив Семиноженко.

Відповідаючи на питання про наявність прохань російської сторони про зміну ставлення України до представництв Чечні, віце-прем'єр повідомив, що "такий діалог продовжиться в рамках того, що Україна є учасником антитерористичної коаліції".

"Але не загострюється це питання, тому що ми розуміємо, що є такі відносини, які створені сьогодні з цієї проблеми в самій Росії", - додав Семиноженко.

***

Тим часом адміністрація президента повідомляє, що Леонід Кучма в середу відправиться з дводенним офіційним візитом до Австрії.

Як повідомив у понеділок на брифінгу в Києві заступник глави АП, керівник головного управління з питань зовнішньої політики АП Анатолій Орел, програмою візиту передбачені зустрічі Кучми з президентом Австрії Томасом Клестилем, головою Національної ради (парламенту) Хайнцем Фішером.

Кучма також зустрінеться з представниками української громади, візьме участь в церемонії підключення України до інформаційної наукової мережі.

Зі слів Орла, "діловий і прагматичний характер візиту підкреслює увагу, яку глава української держави приділяє його торгово-економічній і інвестиційній тематиці".

Керівник управління додав у зв'язку з цим, що Кучма зустрінеться з президентом федеральної палати економіки Австрії і разом з Клестілем візьме участь в україно-австрійському бізнес-форумі.

У ході візиту мається намір підписати два документи: угода про міжнародні перевезення пасажирів і меморандум про взаєморозуміння між одним з австрійських концернів з Державним акціонерним товариством "Черноморнафтогаз".

Прес-секретар глави української держави Олена Громницька повідомила також, що в середині листопада Кучма відвідає з офіційним візитом Китай, а в кінці місяця - з державним візитом Італію.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування