Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Запоріжжі притягують до відповідальності учасників антикучмівської акції

Понеділок, 4 листопада 2002, 15:33
У Запоріжжі притягують до відповідальності учасників акції "Путін, не подавай руки Кучмі!". 17 учасників акції, організованої опозицією у день візиту в Запоріжжя президента Кучми і Росії Володимира Путіна, притягують до відповідальності.

Про це на прес-конференції повідомили керівники запорізьких обкомів СПУ, КПУ, "Батьківщини" і "Яблука". Учасникам акції в Запоріжжі інкримінується "участь у несанкціонованому мітингу, права на реалізацію якого були обмежені за рішенням суду".

У справах двох учасників акції - 2-го секретаря Запорізького обкому СПУ Валерія Кузнецова і керівника прес-служби Запорізького обкому СПУ Олександра Гайдука - місцеві суди вже винесли постанови про штраф в розмірі 170 грн. за адміністративні правопорушення.

Справи ще 15 учасників акції, яка, за словами самих опозиціонерів, була не мітингом, а зустріччю з народним депутатом Олексієм Бабуріним (КПУ), також знаходяться в місцевих судах Запоріжжя на різних стадіях розгляду.

У ході прес-конференції Кузнецов і Гайдук заявили, що розглядають притягнення до адмінвідповідальності як "порушення своїх конституційних прав" і розцінюють дії запорізьких правоохоронців і рішення суду як "рекомендоване переслідування і залякування". "Повістки до суду прийшли тільки тим учасникам зустрічі, які поставили свої підписи під вимогами, висунутими організаторами акції "Повстань Україно!", - сказав Гайдук.

Найближчим часом Кузнецов і Гайдук мають намір оскаржити рішення місцевих судів у Запорізькому апеляційному суді.

6 жовтня в Запоріжжя на святкування 70-річчя ДніпроГЕСу прибули президенти України і Росії. Того ж дня в Запоріжжі, на площі Леніна перед ДніпроГЕСом, пройшла акція протесту, організована Запорізькою обласною координаційною радою з проведення всеукраїнської акції "Повстань, Україно!".

Під знаменами СПУ, КПУ і БЮТ зібралося майже 300 чоловік з лозунгами "Путін, не подавай руки Кучмі!". За словами заступника міського голови Запоріжжя Валерія Зотова, мітинг був не санкціонований - дозволу на його проведення міська влада не давала.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування