КПУ і СПУ збирають 20 000. Марченко ненавидить зрадників

Понеділок, 4 листопада 2002, 16:35
У 85-ю річницю Жовтневої революції, 7 листопада, комуністи і соціалісти традиційно проведуть мітинг на Європейській площі Києва, а прогресивні соціалісти з представниками "Руського блоку" і Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість" - на Софійській площі і біля посольства США.

Як повідомив в понеділок агентству Інтерфакс-Україна перший секретар Київського міського комітету Компартії України, народний депутат Михайло Родіонов, міськком вже подав до столичної міськадміністрації заявку на проведення акції 7 листопада.

Згідно із заявкою, колона комуністів буде сформована на площі Слави, пройде по вулиці Грушевського і проведе мітинг на Європейській площі. Потім демонстранти збираються пройти колоною по Хрещатику до Бессарабської площі, щоб покласти квіти до пам'ятника Леніну.

Родіонов вважає, що Київміськадміністрація, як завжди, оскаржить цю заявку в суді в частині проходження колони по Хрещатику, і судове рішення про заборону на це буде винесене також традиційно – увечері 6 листопада. Разом з тим, Родіонов заявив, що КПУ "візьме до уваги" це рішення суду, але не виключає, що колона все ж пройде по головній вулиці столиці. "Це буде залежати від кількості людей, які візьмуть участь в акції", - сказав він.

Зі слів Родіонова, в заявці на проведення акції КПУ вказала, що в ній візьмуть участь до 20 тисяч осіб, а реально очікується участь близько 10 тисяч, в тому числі, гостей Києва з інших регіонів країни.

Він також повідомив, що в колоні демонстрантів КПУ підуть і представники Соцпартії. Про це домовилися керівники міських комітетів КПУ і СПУ. У той же час, інші ліві сили не робили комуністам жодних пропозицій про спільне проведення акцій 7 листопада, повідомив секретар київського міськкому Компартії.

Заступник голови Прогресивної соціалістичної партії України Володимир Марченко повідомив, що київський міськком ПСПУ подав до мерії заявку, згідно з якою партія, а також представники "Руського блоку" і ВОЛ "Справедливість" сформують колону біля станції метро "Арсенальна", а потім пройдуть до Михайлівської площі. Там, біля пам'ятника Богдану Хмельницькому, учасники акції проведуть мітинг, а потім колона попрямує до посольства США на вулиці Коцюбинського, де відбудеться антивоєнний мітинг проти наміру США почати військові дії проти Іраку.

Відповідаючи на питання агентства про те, чи не зіллються колони КПУ і ПСПУ, прямуючи вулицею Грушевського, як це було в минулі роки, Марченко заявив, що, оскільки комуністи "зв'язалися з профашистськими партіями", представники ПСПУ і їх союзники не будуть йти "поруч з політиками, які спаплюжили ідеї, гасла і символи радянської влади".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...