Парламентська більшість продовжує грати в "Гарем"

Вівторок, 5 листопада 2002, 10:46
Ніяких домовленостей щодо узгодження єдиної кандидатури на посаду прем'єр-міністра України у фракцій більшості поки немає, повідомив в інтерв'ю кореспонденту УНІАН лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш.

За його словами, група "Демократичні ініціативи" висловлюється за рейтингове голосування щодо визначення єдиної кандидатури, яка і буде запропонована президенту, але, зауважив Гавриш, це голосування має бути таємним.

Крім того, сказав він, більшість має домовитись і про подальші події, які можуть відбуватись у парламенті, у тому числі про реальну, системну, ефективну роботу уряду, який у своїй діяльності повинен спиратись на більшість. Як зауважив Гавриш, нинішня більшість не може проголосувати практично стосовно жодного законодавчого акту: "Ця дискусія є найскладнішою, але, на жаль, ми її ще не розпочали".

Гавриш також підтвердив, що його депутатська група поки не підтримує жодної із запропонованих кандидатур

Він зауважив, що група "Демократичні ініціативи" не буде визначатися із підтримкою якогось із кандидатів, поки кандидатура не буде узгоджена з президентом України: "Ми відмовляємось від будь-якої дискусії як всередині групи, так і всередині більшості, поки ця кандидатура не буде узгоджена з президентом України".

Більшість пропонує чотири кандидатури на посаду прем'єра: нинішнього глави уряду Анатолія Кінаха, першого віце-спікера Олега Дубини, голови ДПАУ Миколи Азарова та голови Донецької облдержадміністрації Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування