Більшість не народить єдиного прем'єра, прогнозує Литвин

Вівторок, 5 листопада 2002, 16:11
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що парламентська більшість не зможе визначити узгоджену кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у вівторок. Зі слів Литвина, "це нереально".

Він також висловив думку, що президент Леонід Кучма проведе консультації з керівниками фракцій і запропонує на цю посаду одну з уже висунених кандидатур, "яка буде мати консолідовану підтримку".

Як повідомлялося, представники 9 парламентських фракцій запропонували 4 кандидатури на посаду прем'єр-міністра, серед них діючий прем'єр-міністр Анатолій Кінах, перший віце-прем'єр Олег Дубина, глава донецької обладміністрації Віктор Янукович, а також голова Державної податкової адміністрації Микола Азаров.

Відповідаючи на питання, хто із запропонованих кандидатів має більше шансів Литвин підкреслив, це той, хто зможе отримати підтримку найбільшої кількості парламентських фракцій і груп.

Спікер переконаний, що інші кандидатури, крім вже запропонованих, не з'являться. Литвин також зазначив, що від керівників депутатських фракцій і груп не залежить внесення єдиної кандидатури на посаду прем'єр-міністра, оскільки цього не дозволяє зробити Конституція України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування