Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" також знає, що написано в звіті про "Кольчуги"?

Вівторок, 5 листопада 2002, 18:39
Висновки американо-британської експертної групи щодо продажу зброї Україною Іраку загострять українсько-американські відносини, вважає депутат Верховної Ради, член парламентського комітету з питань європейської інтеграції Роман Зварич.

Таку думку він висловив у вівторок, коментуючи висновки американо-британської експертної групи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами представника "Нашої України", якщо до цього питання підходити з юридичної точки зору, то в такому випадку необхідно ставити питання про конкретні обвинувачення на адресу України.

Депутат також наголосив, що у світовій юридичній практиці існує принцип презумпції невинності. В такому випадку, за словами депутата, необхідно говорити, що за Америкою залишається "відповідальність довести нашу провину".

Водночас, на думку Зварича, "так питання не ставиться, і це питання знаходиться в політичному контексті".

Зварич також припустив, що США не мають жодних доказів, а мають тільки припущення. У такому випадку, на його думку, позиція Америки - "авантюрна поза".

Водночас, на думку Зварича, якщо Америка зробила такий крок, у неї є додаткові докази для цього. Він також зазначив, що приїзд цієї експертної групи в Україну "робився для того, щоб надати українській стороні можливість самій виплутатися з цієї ситуації".

На думку Зварича, Україна повинна була б на якомусь з етапів визнати за собою частину провини. На його думку, такий висновок експертної комісії значно підірве рівень довіри між Україною й Америкою.

"Це не вплине позитивно на наші відносини", - наголосив Зварич.
Зварич відзначив, що, якщо підтвердиться його версія про продаж Україною радарних установок Іраку, то Америка "змушена буде застосувати більш тверді заходи для лінії проведення контролю" в українській системі експорту озброєнь. На думку Зварича, такі дії з боку Америки значно підірвуть позиції України на цьому ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування