У НАТО ЩЕ РАЗ ПОВТОРИЛИ – КУЧМУ У ПРАЗІ БАЧИТИ НЕ ХОЧУТЬ

Середа, 6 листопада 2002, 16:52
Представник НАТО наголосив ще раз, що засідання спільної комісії Україна-НАТО відбудеться на рівні міністрів закордонних справ.

Таку відповідь дав журналістам речник НАТО у середу у Брюсселі, на реакцію Кучми, який незважаючи на відмову, зібрався приїхати до Праги на саміт НАТО.

Під час брифінгу речник НАТО також наголосив, що кого включати у делегацію для участі у засіданні ради Євроатлантичного партнерства, вирішує Київ, повідомляє брюссельський кореспондент Радіо Свобода.

На питання західних журналістів, якщо США доведуть, що Україна постачала зброю в Ірак, то чи змінить НАТО політику стосовно України, речник НАТО відповів, що у цьому випадку таке питання будуть вирішувати під час спеціального засідання усі 19 країн-учасниць альянсу.

Окрім цього на брифінгу речник НАТО повідомив, що президент Росії Володимир Путін, який не планував брати участь у празькому самміті, 11 листопада приїде до Брюсселю на засідання комісії "Європейський Союз – Росія".

Сьогодні Верховний комісар ЄС з питань зовнішньої політики Хав'єр Солана та Генеральний секретар Джордж Робертсон, за повідомленням речника НАТО, обговорили питання про зустріч Путіна із Робертсоном 11 листопаду у Брюсселі.

Під час цього засідання Робертсон від імені 19 країн-учасників НАТО вирішить питання зустрічі Путіна з главами держав НАТО і з Джорджем Бушем, правда допоки не відомо чи відбудеться ця зустріч під час саміту НАТО у Празі чи під час візиту Буша країнами Європи.

Речник НАТО також повідомив, що Путіна буде запрошено з метою обговорення питань подальшого співробітництва ради НАТО-Росія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування