Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США теж хочуть бачити у Празі Зленка, а не Кучму

Середа, 6 листопада 2002, 19:51
Американська сторона підтвердила необхідність участі України у засіданні комісії Україна-НАТО у Празі на рівні міністрів закордонних справ, заявив в інтерв'ю журналістам у середу глава комітету з іноземних справ Дмитро Табачник після зустрічі з заступником помічника держсекретаря США Стівеном Пайфером.

За словами Табачника, США вважають за необхідне участь України у цьому засіданні для того, щоб "зацементувати" досягнутий рівень відносин по інтеграції України до євроструктур.

Він підкреслив, що у ході зустрічі в жодному контексті не піднімалося питання про скасування засідання комісії Україна-НАТО. "Американська сторона наполягає на тому, щоб засідання цієї комісії на міністерському рівні відбулося заради зміцнення досягнутого високого рівня співробітництва", - підкреслив він.

Табачник також нагадав, що до цього засідання підготовлений план дій зі співробітництва України і НАТО, що дає можливість у випадку його виконання істотно просунутися по шляху інтеграції в євроатлантичні структури.

Заступник помічника держсекретаря Сполучених Штатів Америки Стівен Пайфер вважає за необхідне шукати шляхи продовження співробітництва України і США.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам, після зустрічі з главами парламентських комітетів з іноземних справ Дмитром Табачником і з питань національної безпеки й оборони Георгієм Крючковим, а також іншими членами цих комітетів.

Пайфер відзначив, що у ході зустрічі обидві сторони "прийшли до висновку", що зараз у стосунках двох країн "складний етап".

Він підтвердив, що американська сторона дійсно передала українському уряду ряд додаткових питань, "які б допомогли нам прояснити питання стосовно "Кольчуг", але не став розкривати їхній зміст. Пайфер висловив надію, що відповіді на них дадуть можливість США прояснити ситуацію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...