"Проти" вступу до НАТО більше українців, ніж "за"

Четвер, 7 листопада 2002, 10:25
Понад третину громадян України (35%) висловлюються проти вступу держави до НАТО, однак кількість симпатиків вступу до альянсу меньше лише на 5,2%.

Про це свідчать дані опитування, яке було проведено соціологічною службою Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова 18-28 жовтня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2000 респондентів від 18 років у всіх регіонах України, які відповідали на запитання "Якби наступної неділі відбувся референдум щодо вступу України до НАТО, як би ви проголосували?".

При цьому 23,8% опитаних не змогли відповісти на це запитання, а 11,4% не стали б голосувати.

За оцінками експертів УЦЕПД, результат опитування за останні місяці суттєво не змінився. В червні 2002 року 32% респондентів підтримували вступ до НАТО, 32,2% висловлювалися проти, 22,1% не змогли відповісти, а 13,7% не стали б голосувати.

Як вважає директор міжнародних програм УЦЕПД Валерій Чалий, нинішній рівень підтримки населенням України євроатлантичної інтеграції достатньо високий і схожий, та навіть вищий за аналогічні "стартові показники" наших сусідів, які вже стали членами НАТО.

В той же час менше ніж 2% респондентів оцінюють свій рівень знань про НАТО як високий, тільки кожний четвертий – як середній. А дві третини громадян вважають свою поінформованість про НАТО низькою (49,7%), чи не мають про альянс жодної інформації (19,2%), що свідчить про фактичну відсутність серйозної інформаційной кампанії щодо роз'яснення стану та перспектив співробітництва України з НАТО.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування