Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мирослава Гонгадзе дізнається, як Потебенько вів справу її чоловіка

Четвер, 7 листопада 2002, 13:31
Апеляційний суд міста Києва у середу зобов'язав Печерський місцевий суд розглянути позов Мирослави Гонгадзе до Генеральної Прокуратури України про право на інформацію.

Таким чином відмінено рішення Печерського місцевого суду, згідно з яким вдові загиблого журналіста відмовили у розгляді вимоги про ознайомлення з матеріалами у справі розслідування вбивства її чоловіка Георгія Гонгадзе.

Мирослава Гонгадзе, як потерпіла оскаржила рішення Печерського суду і наполягає на праві ознайомлення з матеріалами експертиз та іншими документами розслідування.

Протягом двох років розслідування Генеральна прокуратура під керівництвом Михайла Потебенька відмовляла потерпілим у праві на ознайомлення з результатами експертиз та постановами про їх призначення. Нова слідча група у справі розслідування вбивства Георгія Гонгадзе пішла на часткові поступки потерпілим і надала можливість ознайомитись з частиною матеріалів по справі.

Дружина Георгія Гонгадзе вважає, що "часткове ознайомлення з матеріалами справи - це вимушений крок Генеральної прокуратури після двох років бездіяльності. Але я продовжую наполягати на праві знати правду про так зване розслідування вбивства мого чоловіка і маю намір пройти усі судові інстанції, щоб отримати право на доступ до матеріалів справи. Вважаю, що потерпілі, як ніхто зацікавленні в ефективному та результативному розслідуванні і можуть допомогти у з'ясуванні правди".

На думку Мирослави Гонгадзе "український кримінальний кодекс дуже обмежує потерпілих у їхніх правах. Розширення прав потерпілих має стати важливим пунктом у реформуванні кримінального законодавства та органів прокуратури". "Цими позовами я намагаюсь робити перші кроки у цьому розширенні...(прав потерпілих). Хочеться думати, що Генеральний прокурор України Святослав Піскун саме ці реформи мав на увазі, коли говорив про готовність до реформи органів прокуратури", - заявила Мирослава Гонгадзе.

Інститут Масової Інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування