Чи зробить Смірнов все, щоб знайти Михайла Коломійця?

Четвер, 7 листопада 2002, 14:55
Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" висловила своє занепокоєння фактом зникнення українського журналіста Михайла Коломійця, директора інформаційного агентства "Українські новини".

Організація написала листа міністру внутрішніх справ України Юрію Смірнову з проханням зробити все можливе для того, щоб знайти Коломійця, не відкидаючи версію, що зникнення журналіста могло бути пов'язано з його професійною діяльністю. Факти, що їх вдалося отримати "Репортерам без кордонів", мають суперечливий характер, повідомляє "Німецька хвиля".

Родина журналіста стверджує, що він не говорив під час телефонних розмов про бажання вбити себе. Родичі Коломійця кажуть також, що в нього не було депресій і він не мав жодного привода для самогубства. Мати Коломійця стверджує, що, попри інформації в пресі, він не був з нею "в постійному телефонному контакті" після зникнення.

***
У четвер з відкритим листом до Генерального прокурора Святослава Піскуна та міністра внутрішніх справ Юрія Смірнова звернулася українська громадська організація "Ліга економічних журналістів". Журналісти звертаються до Піскуна та Смірнова з проханням взяти під особистий контроль розслідування зникнення Михайла Коломійця.

"Ліга економічних журналістів", що об'єднує журналістів економічної спеціалізації провідних українських ЗМІ, висловлює глибоку стурбованість зникненням головного редактора інформаційного агентства "Українські новини" Михайла Коломійця.

Журналісти зазначають, що не хотіли б пов'язувати "це зникнення з іншими резонансними злочинами проти українських журналістів".

Всі члени "Ліги економічних журналістів" сподіваються, що правоохоронні сили докладуть достатніх зусиль для розслідування цієї справи. "Ми просимо Вас взяти її під свій особистий контроль", йдеться у листі журналістів. Зі свого боку члени "Ліги економічних журналістів" запевняють, що готові "максимально сприяти роботі правоохоронців у розкритті цієї справи - пошуку нашого колеги, нашого друга Михайла Коломійця".

Лист підписали Ігор Власюк, головний редактор газети "Бізнес", Геннадій Гармаш, президент Ліги економічних журналістів, Володимир Гуцул, шеф-редактор "Економічного вісника", Алла Єрьоменко, редактор відділу газети "Дзеркало тижня", Дмитро Кошовий, редактор відділу агентства "Інтерфакс-Україна", Михайло Кухар, редактор відділу газети "Киевские ведомости", Яна Моісеєнкова, заступник головного редактора газети "Київський телеграф", Галина Панченко, перший заступник головного редактора "Української інвестиційної газети", Олег Панюта, ведучий "Нового каналу", Олексій Погорєлов, шеф-редактор журналу "Компаньйон", Михайло Романцов, редактор відділу газети "Сегодня", Орест Сохар, заступник головного редактора журналу "ПіК", Олександр Харченко, головний редактор агентства "УНІАН".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування