Томенко дає 90%, що "Наша Україна" не буде голосувати за нового прем'єра

Четвер, 7 листопада 2002, 16:16
Фракція "Наша Україна" з імовірністю 90% не візьме участь у голосуванні по кандидатурах прем'єр-міністра України, вважає член фракції, голова парламентського комітету з питань свободи слова й інформації Микола Томенко.

На думку депутата, яку він висловив на прес-конференції у четвер, "на 90"% ймовірно, що фракція ухвалить рішення про обов'язкову неучасть у голосуванні" з цього питання.

Разом з тим, Томенко не виключив, що якщо таке рішення буде прийняте, будь-хто з депутатів, що входять у фракцію, може все-таки взяти участь у голосуванні і підтримати одну із запропонованих кандидатур на посаду прем'єра.

Томенко підкреслив, що "Наша Україна" також не буде брати участь і у формуванні коаліційного уряду, оскільки вона не є суб'єктом парламентської більшості, і не брала участі у його формуванні.

У той же час, фракція буде підтримувати урядові ініціативи, зокрема, голосувати за проект держбюджету-2003, відзначив Томенко. На його думку, "треба чітко задекларувати" той факт, що проведення політичної реформи у країні для "Нашої України" сьогодні є принциповим.

Коментуючи ситуацію стосовно обрання нового прем'єра, Томенко назвав її "патовою". На його думку, у президента є "переваги відносно кожного з трьох запропонованих кандидатів". Томенко вважає, що від команди президента найбільш вірогідна кандидатура діючого прем'єра Анатолія Кінаха, що, очевидно, пов'язано з тим, що сьогодні складно призначити нового прем'єра і легше залишити старого, помінявши склад уряду.

Кандидатура глави Донецької облдержадміністрації Віктора Януковича "найбільш впливова", вважає Томенко. Це пояснюється внеском партії "Регіони України" у виборчий процес, а також внеском Донецького регіону "в економічну карту України".

Кандидатура першого віце-прем'єра Олега Дубини для президента "найбільш компромісна", - вважає депутат, оскільки мова йде "про певний баланс в оточенні президента України". Саме ця кандидатура, зі слів Томенка, "врівноважує і дозволяє президенту бути більш маневреним гравцем, і діяти у майже рівних умовах з усіма політичними силами".

Томенко підкреслив, що поки у більшості немає розуміння того, як вийти з ситуації, що склалася, і не знайдена єдина кандидатура на посаду прем'єра. Крім того, він сказав, що сьогодні мова не йде про новий коаліційний уряд, а тільки про оновлення його складу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News