Прем'єр не повинен ділитися "владним коритом" - Литвин

П'ятниця, 8 листопада 2002, 13:04
Майбутній прем'єр-міністр має бути твердим щодо політико-економічних груп, які намагаються вплинути на рішення уряду, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Таку думку він висловив у п'ятницю в Києві на церемонії вручення нагород за заслуги перед українським народом у становленні правової держави, забезпеченні прав і свобод громадян, розвитку демократії, парламентаризму.

Литвин підкреслив, що сьогодні багато хто ставить запитання про те, хто буде наступним прем'єр-міністром. Необхідно ставити питання про те, який потрібен прем'єр-міністр, потрібно визначити якості, якими має володіти майбутній прем'єр, і потім розглядати який з кандидатів відповідає цим вимогам, вважає спікер.

На думку Литвина, прем'єр-міністр має бути твердим не тільки в питаннях відстоювання рішень Кабінету міністрів, але й у політиці, що стосується віддалення від "владного корита", тих, хто хоче впливати на рішення уряду на свою користь.

Спікер також запропонував ухвалити закон, який би заборонив наближатися до Кабінету міністрів тим особам, метою яких є бажання вплинути на ухвалення рішень уряду.

Почесною грамотою Верховної Ради були нагороджені, зокрема, міністр культури і мистецтв України Юрій Богуцький, міністр з надзвичайних ситуацій Василь Дурдинець, голова Конституційного суду Микола Селівон, генеральний директор агентства "Укрінформ" Віктор Чамара, низка народних депутатів України. Усього було нагороджено 60 осіб.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування