"Коломієць наробив боргів і зник", наводить його мама слова Хорошковського

Понеділок, 2 грудня 2002, 20:12
Валерій Хорошковський, один зі співвласників агентства "Українські новини", у розмові з матір'ю Михайла Коломійця, Ольгою Михайлівною звинуватив журналіста у привласненні коштів та невиплаті заробітної платні своїм працівникам.

Мати Коломійця повідомила в інтерв'ю Радіо Свобода, що звернулася до Валерія Хорошковського, на той час першого заступника голови адміністрації президента України, із запитанням, чи не мав її син фінансових проблем. Але у відповідь той звинуватив Коломійця у фінансових зловживаннях.

Ольга Коломієць зазначила: "Я йому подзвонила й сказала, що якщо є можливість, чи можна частину грошей направити на пошуки, тому що це все таки коштує багато. У мене не було претензій до київської міліції, але мало що" .

Розмову з Хорошковським мама Коломійця передала так: "Він мені сказав буквально так: "Коломієць наробив боргів на півтора мільйона і залишив після себе двомісячну невиплату зарплатні. А коли треба було платити, він зник".

"Тон був таким, а, можливо, ще й більш образливим. Не знаю навіщо, але я сказала тоді: "Так, що, мені нічого не належить?" – "Чому? Половина його боргу! Ви ставите дивні для мене питання". Я тихенько поклала слухавку і не стала більше з ним говорити", - сказала Ольга Коломієць.

За її словами, після цієї розмови вона більше не контактувала з Хорошковським. "Я думала, що у нього вистачить розуміння, коли він узнав, що коли він мене так вичитав, моя дитина вже була мертва... то, мабуть, треба було все таки подзвонити й вибачитися переді мною хоча б за своє хамство", зазначила Ольга Коломієць.

Як повідомляє "Радіо Свобода", сам Валерій Хорошковський на запитання про те, чи мала місце розмова з Ольгою Коломієць, відповів, що такої розмови у нього ніколи не було.

Мати михайла Коломійця також повідомила, що ця розмова відбулася до того, як стало відомо про смерть Михайла Коломійця. "Коли знайшли тіло, мені вже було не треба нікуди звертатися. Тому що за кошти країни мене повезли до Мінська, привезли труну з тілом, і мені це нічого не коштувало", - сказала мама Коломійця.

"З першого ж дня, як тільки Михайло зник, я питала його колег: "Скажіть мені, чи немає там чогось фінансового?" Я боялася, щоб Мишко не вкрав гроші і не втік. Мало, що в житті буває. Вони сказали, що ні, ні в якому разі, жодної копійки, які належать не особисто моєму синові, а, скажімо, "Українським новинам", хоча половина всіх "Українських новин" теж йому належить. Але, якщо він узяв якісь гроші, це, скажімо так, тільки його зарплата. І вони мене запевнили... Навіщо ж? Я ж у них запитала. І раптом така заява! Для мене це було просто жахливо", поділилася Ольга Коломієць.

Вона також занепокоєна тим, що експертиза тіла її сина затягується. "Треба зрозуміти, що цьому нещасному тілу вже більше місяця. А поки приїде експерт, то буде вже півтора. І кожен божий день... це вже не тіло, це вже щось таке...і воно кожен день втрачає те, що було, те, що потрібно, навіть, тій же прокуратурі, тому ж міжнародному експерту", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...