Азаров поставив перед Хорошковським завдання очолити "мозковий штаб"

Вівторок, 3 грудня 2002, 11:15
Міністерство економіки і з питань європейської інтеграції має стати головним штабом нового уряду з прискорення економічного розвитку країни й економічних реформ, заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров у вівторок у Києві.

Представляючи колективові міністерства нового главу мінекономіки Валерія Хорошковського, Азаров відзначив, що серед завдань, що постали перед міністерством, - створення сприятливого інвестиційного клімату. Як підкреслив перший віце-прем'єр, цього можна досягти шляхом проведення податкової реформи, що має підтримати більшість у парламенті.

Серед завдань мінекономіки Азаров також відзначив адміністративну реформу, назвавши міністерство "її головним мозковим штабом".

Він покритикував міністерство за слабку участь у бюджетному процесі, підкресливши, що метою нового міністра має стати активне включення міністерства в підготовку і ухвалення реального держбюджету-2003. За словами першого віце-прем'єра, мінекономіки має активно працювати над створенням невитратного нечисленного державного апарату, що при розробці адміністративної реформи був би більш ефективним у порівнянні з нинішнім.

Ще однією настановою Азарова для міністерства стало поліпшення керування державною власністю, активна участь у процесі проведення приватизації, що вступила у завершальну фазу. "У 2004 році повинні, в основному, завершити процес приватизації", - поставив завдання перший віце-прем'єр.

За його словами, на порядку денному роботи міністерства повинні бути також питання антимонопольної і конкурентної політики. "Повинні розібратися з підприємствами-монополістами".

Азаров також висунув ряд претензій до міністерства за недостатньо точну розробку грошово-кредитної політики і помилкові прогнози. За словами першого віце-прем'єра, якщо міністерство не може займатися серйозним макроекономічним прогнозуванням, то необхідно робити відповідні кадрові зміни. Мінекономіки також слід брати активнішу участь у проведенні пенсійної реформи, підвищенні ефективності діяльності держбанків, удосконаленні роботи ринку цінних паперів.

"Структура Мінекономіки буде побудована не від того, що є, а від пріоритетних задач, які необхідно виконати", - підкреслив Азаров, додавши, що керівні кадри будуть підбиратися відповідним чином.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування