Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко відмовив Генпрокуратурі

Вівторок, 3 грудня 2002, 14:29
Генеральна прокуратура України намагалася допитати у США екс-майора держохорони Миколу Мельниченка, однак той відмовився зустрічатися з представниками українського слідства, заявляє заступник генерального прокурора Віктор Шокін.

"Ми намагалися допитати Мельниченка у США, поставили йому 92 запитання, але він через свого адвоката відмовився зі мною зустрітися", - сказав він у вівторок на прес-конференції в Києві.

Шокін уточнив, що дані події мали місце близько 1,5 місяці тому (під час візиту до США генпрокурора Святослава Піскуна).

Він повідомив, що США не надали відповіді на запит Генпрокуратури про надання або оригіналів, або нотаріально засвідчених копій записів екс-майора, а також записуючої апаратури. "Ми нічого не одержали, відповіді немає", - сказав заступник генпрокурора.

Крім того, зазначив Шокін, не вирішено питання про проведення незалежної експертизи записів у третій країні, "тому що немає об'єкта досліджень" (записуючого пристрою та оригінальних записів).

Він повідомив, що у Генпрокуратурі "чекають" на групу слідчих ФБР для надання правової допомоги у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. "Ми чекаємо, але, на мій погляд, вони нічим допомогти не зможуть", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування