Азарова закріпили за комуністами, а Кириленка - за тимошенківцями

Середа, 4 грудня 2002, 11:25
Керівники Кабінету Міністрів України закріплені за депутатськими фракціями (групами) і комітетами Верховної Ради, а міністерства та інші центральні органи виконавчої влади за адміністративно-територіальними одиницями

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 2 грудня (N 685-р), це зроблено з метою забезпечення взаємодії уряду з парламентом, місцевими органами виконавчої влади й органами місцевого самоврядування.

Перший віце-прем'єр країни Микола Азаров буде працювати з фракціями "Регіони України", КПУ, групами "Європейський вибір", "Народовладдя", а також парламентськими комітетами з питань бюджету, з питань економічної діяльності, з питань боротьби з організованою злочинністю, з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, з питань європейської інтеграції, спеціальною контрольною комісією з питань приватизації.

Віце-прем'єру Віталієві Гайдуку доручено контактувати з фракціями "Наша Україна", СДПУ(О), групами "Демініциатіви" і "Народний вибір", комітетами з питань промполітики, з питань ПЕК, з питань будівництва транспорту і зв'язку, з питання екологічної політики.

Віце-прем'єр Іван Кириленко закріплений за фракціями Аграрної партії, СПУ, БЮТ, позафракційними, а також комітетами з аграрної політики.

Віце-прем'єр Дмитро Табачник стане координатором контактів з фракціями ПППУ-Трудова Україна, НДП, комітетів, з питань держбудівництва, закордонних справ, правової політики, національної безпеки і оборони, з питань соцполітики і праці, охорони здоров'я, молодіжної політики, з питань науки й освіти, з питань культури і духовності, з питань свободи слова і інформації, з прав людини, національних меншин, з прав пенсіонерів, ветеранів й інвалідів.

Держсекретар Кабміну Володимир Яцуба закріплений за комітетом з питань регламенту, а також забезпечує взаємодію з керівником апарату Верховної Ради і представником президента України у парламенті.

Крім того Азаров буде координувати роботу відомств, які є кураторами відповідних регіонів - Мінфін (відповідає за взаємодію з Кримом), Мін'юст (Львівська обл.), Антимонопольний комітет (Запорізька обл.), Мінекономіки (Харківська обл), Держкомстат (Чернігівська обл.), Державний комітет з підприємства (Севастополь).

За Гайдуком закріплені Мінтопенерго (Донецька обл.), МінНС (Закарпатська обл), Державний комітет з енергозбереження (Тернопільська обл.), Держбуд (Кіровоградська обл), Державний комітет господарства (Луганська обл.), Мінпромполітики (Миколаївська обл), Мінтранс (Одеська обл.).

Кириленко координує взаємодію з регіонами Мінекоресурсів (Житомирська обл.), Мінагрополітики (Полтавська обл.), Держкомзем (Вінницька обл), Держкомлісгосп (Рівненська обл.), Держкомрезерв (Хмельницька обл), Держводгосп (Черкаська обл), Держнаглядохоронпраці (Чернівецька обл.).

Табачнику доручене Міносвіти (Волинська обл), Мінздоров'я і Держкомспорт (обидва відомства - взаємодія з Дніпропетровською обл.), Держтурадміністрація і Держкомтехрегулювання (Івано-Франківська обл.), Мінпраці (Київська область), Пенсійний фонд (Сумська область) Держкомсім'ї і молоді (Херсонська обл), Мінкультури(Київ).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування