Німеччина хоче, щоб Янукович не підігравав кандидатам у президенти

Середа, 4 грудня 2002, 16:45
Посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн бажає новому українському урядові проводити політику реформ "по суті" і застерігає від прийняття політичних рішень на основі приватних інтересів.

"Усі ми знаємо, що в період виборів уряди мають інші задачі, а також розставляють інші акценти. У таких ситуаціях "політика по суті" знаходиться на задньому плані - це сумний факт", - зазначив Штюдеманн у середу в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Було б сумно, якби країна втратила два роки в передвиборній боротьбі, якби уряд втратив ці два роки, готуючись до наступних президентських виборів", тому що "тоді не вдалося б проводити політику, сповнену змістом", - сказав посол.

На думку німецького дипломата, "не можна допустити, щоб уряд сконцентрувався на тих моментах, що спрямовані на створення вихідних точок для тих або інших осіб у майбутній президентській боротьбі. Не можна допустити, щоб прийняття політичних рішень очолювали партикулярні інтереси".

При цьому Штюдеманн нагадав, що перед українським урядом стоїть безліч задач, вирішення яких "забезпечило б краще життя українцям і відповідне місце країни в євроструктурах".

За його словами, "Україна - не бідна країна, але ті кошти, що вона заробляє, розподіляються нерівномірно, тому що держава не в змозі правильно розподіляти кошти, що виробляються "в тіні".

У числі першочергових реформ, що, на думку посла, необхідно провести в Україні, Штюдеманн відзначив продовження реформування податкової системи, проведення всеохоплюючої приватизації, поліпшення умов інвестування і створення правової безпеки для інвесторів, усунення адміністративних перешкод, "бюрократичного свавілля і лазівок для корупції" на цьому шляху, а також соціальні реформи.

Він також нагадав, що "для правової держави важливим є не тільки прийняття законів, але і втілення їх у життя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...