Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти починають вигравати суди проти влади

П'ятниця, 6 грудня 2002, 11:51
Місцевий суд Ялти 3 грудня розглянув на відкритому судовому засіданні цивільну справу за скаргами головного редактора газети "Алубіка" (м.Алупка) Рагіма Гумбатова щодо "неправомірних дій посадових осіб" і повністю задовольнив вимоги журналіста.

Як повідомили УНІАН в Комітеті з моніторингу свободи преси в Криму, Гумбатов оскаржив відмову Алупкінської міської ради надати інформацію газеті та відмову в акредитації журналіста при міськраді.

Як повідомив голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула, минулого року міський голова Алупки Валерій Андик відмовив в акредитації журналісту газети, аргументуючи, що при міськраді вже акредитовано 4 газети. Цього року міськвиконком відмовив газеті "Алубіка" в отриманні інформації про діяльність цього органу, вимагаючи за неї оплату.

Перше засідання суду за цими скаргами було призначене в червні, але воно не відбулося, оскільки суд відмовився розглядати справи. Відмову суду було оскаржено в Апеляційному суді Автономної Республіки Крим, який зобов'язав місцевий суд м.Ялта розглянути позов журналіста, що і було зроблено 3 грудня.

Своїм рішенням місцевий суд м. Ялта зобов'язав Алупкінського міського голову Андика надати журналісту Гумбатову необхідну інформацію, а також акредитувати його при Алупкінській міській раді. Рішення суду може бути оскаржене протягом місяця з дня оголошення.

Газета "Алубіка" має тираж 2 тисячі екземплярів. Це єдина газета в м. Алупка, де мешкає близько 10 тис. жителів.

Докладніше про історію газети "Алубіка" читайте:

Парламентські слухання, присвячені свободі слова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування