Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук відбивається від Томенка, як може

П'ятниця, 6 грудня 2002, 12:05
Глава адміністрації президента України Віктор Медведчук надав часткову інформацію про структуру та штатний розклад адміністрації президента, "оскільки може програти в суді". Про це йдеться в коментарі голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка, переданому у п'ятницю в УНІАН.

Томенко нагадує, що він вже двічі звертався до адміністрації президента з вимогою надати повну і вичерпну інформацію про структуру і штатний розклад цієї установи. Не отримавши відповіді, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації підготував позовну заяву щодо ненадання цієї інформації, яка мала бути зареєстрована у п'ятницю, 6 грудня 2002 року, в Печерському суді міста Києва.

Однак напередодні реєстрації позову від глави адміністрації президента нарешті надійшла відповідь, у якій містилася певна інформація.

Проте, зазначає Томенко, на жаль, глава адміністрації президента не лише порушив терміни відповіді на його звернення, встановлені законодавством України, але й не надав повної та вичерпної інформації.

За інформацією народного депутата, у листі глави адміністрації президента зазначено, що штатний розклад "у цілому для всієї адміністрації президента України не затверджується. З урахуванням визначеної главою держави загальної структури та встановленої граничної чисельності адміністрації президента України затверджуються структура та штатний розклад кожного структурного підрозділу".

Однак, наголошує Томенко, "саме цієї інформації я і вимагав від адміністрації президента, як також і системи підпорядкування структур адміністрації президента. Ця інформація не є таємною, але водночас є вкрай важливою для суспільства. Така інформація допоможе громадськості зрозуміти реальні функції і справжню роль у структурі органів державної влади адміністрації президента, яка за Конституцією може бути лише дорадчим органом".

Таким чином, наголошує голова комітету, він вимагатиме дані про структуру та штатний розклад кожного структурного підрозділу адміністрації президента та узагальнені дані щодо всієї адміністрації президента.

З метою отримати цю інформацію, яка, згідно із законодавством України є відкритою, Томенко має намір зробити депутатський запит.

"У разі чергової відписки на мій запит я буду звертатися до суду задля захисту своїх прав як громадянина і як депутата", - наголошує парламентарій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...