Ruhrgas уже готовий керувати "трубою". Чи готова до цього Україна?

П'ятниця, 6 грудня 2002, 12:59
Німецький концерн Ruhrgas готовий увійти до складу міжнародного консорціуму з управління і розвитку газотранспортної системи України. Про це Агентству нафтової інформації заявив представник керівництва німецької компанії.

Однак він підкреслив, що Україна ще не визначилася з можливістю входження іноземних компаній до складу цього консорціуму.

Як повідомлялося, керівники ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" на початку листопада підписали установчі документи для створення "Міжнародного консорціуму з управління та розвитку газотранспортної системи України".

Компанії внесуть у статутний капітал консорціуму рівними частками суму, що на початковому етапі складе $1 млн. На кошти, виділені засновниками, будуть початі передінвестиційні дослідження, які планується завершити до літа 2003 року. Співробітники спільної компанії повинні розробити ТЕО інвестиційних проектів, знайти прийнятні схеми залучення інвестицій у розвиток української газотранспортної системи, а також представити розрахунки очікуваних податкових платежів до бюджету України.

Спільна компанія буде зареєстрована в Києві, відповідно до вимог українського законодавства.

Україна планувала залучити Ruhrgas, що отримує понад 20% російського газу, що постачається в Європу, для розробки фінансової, технічної і правової моделей передінвестиційної фази створення міжнародного консорціуму з управління і розвитку газотранспортної системи України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News