Китайські "Кольчуги" – у секретному місці

Субота, 7 грудня 2002, 14:36
У Києві не ставлять під сумнів, що продані в рамках укладеного на початку року контракту з Китаєм українські станції пасивної радіоелектронної розвідки "Кольчуга" знаходяться в Китаї, заявив журналістам у суботу глава держкомпанії "Укрспецекспорт" Валерій Шмаров.

Контрактом закріплене зобов'язання не перепродавати продукцію третій стороні, відзначив він, підкресливши, що, відповідно до його умов, інформація про місцезнаходження станцій – "конфіденційна і є справою двох сторін".

Як повідомлялося, американські й британські експерти, які вивчали в листопаді у Києві обвинувачення про нібито несанкціоновані продажі Україною до Іраку радарів ППО "Кольчуга", звинуватили Київ у неповному наданні даних.

Вашингтон і Лондон наполягають на передачі їм Україною "усіх відсутніх документів щодо продажу за кордон "Кольчуг", особливо тих, які стосуються постачання 4 РЛС до Китаю". Від Києва вимагають також "інформацію про місцеперебування станцій і українських технічних фахівців на території КНР".

У доповіді експертів також говориться, що обіцянка розсекретити дані про продаж 4 радарів до КНР була дана українським урядом ще 19 жовтня, однак поки не виконана.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News