Пустовойтенко страждає через олігархів

Субота, 7 грудня 2002, 16:30
Народно-демократична партія закликає владу визнати, що країна знаходиться у політичній й економічній кризі. Про це заявив лідер партії Валерій Пустовойтенко, виступаючи на 8-му з'їзді партії.

"Передусім потрібно визнати очевидне. Останні роки Україна перебуває у стані соціально-політичної кризи, що межує з кризою влади", - сказав Пустовойтенко.

"Мене дивує позиція тих, хто на фоні таких процесів продовжує стверджувати, що в Україні немає ніякої кризи", - додав він.

При цьому Пустовойтенко у своїй доповіді перед делегатами з'їзду перерахував всі риси кризи - припинення економічних реформ, високий рівень корупції, розшарування суспільства на багатих і бідних, а також розрив між владою і суспільством.

Пустовойтенко також сказав, що розділяє партії на олігархічні, антипрезидентські і демократичні. До останніх він відносить НДП.

Він також заявив, що у поточній боротьбі перемагають олігархи і НДП постійно зустрічається із загрозою політичного тиску.

Пустовойтенко також з жалем констатував, що влада досі не проявила зацікавленості у становленні сильних партій в Україні.

За словами Пустовойтенка, за всі ці роки в Україні створена адміністративно-олігархічна модель економіки і влади, у зв'язку з чим він пропонує перейти до політики "народного капіталізму".

Він уточнив, що головною метою "народного капіталізму" є підвищення добробуту народу і розвиток середнього класу.

Як повідомлялося, раніше Пустовойтенко піддав критиці діяльність створеної у Раді більшості і зазначив, що вважає можливою співпрацю більшості з конструктивною частиною опозиції.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування