БЮТ ставить ультиматум парламенту

Понеділок, 9 грудня 2002, 15:00
Фракція БЮТ закликатиме інші опозиційні фракції блокувати роботу парламенту, поки він не почне працювати самостійно, без "вказівок Банкової". Про це заявив один з лідерів фракції Олександр Турчинов.

Він наголосив, що, на думку фракції БЮТ, Верховна Рада України перетворюється на орган, який "хотів бачити Кучма - додаток до адміністрації президента". Турчинов вважає, що це дуже небезпечно, тому фракція пропонуватиме блокувати голосування, пов'язані, зокрема, зі зміною голови НБУ та з іншими питаннями. Блокування роботи парламенту продовжуватиметься, "поки Верховна Рада почне працювати не за вказівкою Банкової, а прийматиме рішення самостійно", сказав Турчинов.

Водночас він зауважив, що фракція БЮТ не перешкоджатиме більшості перерозподіляти комітети, якщо процедура відбуватиметься у відповідності до Регламенту ВР. Турчинов зазначив, що фракція не боїться втратити посади голів комітетів, але, за його словами, процес перерозподілу комітетів повинен відбуватись "не підкилимно", а офіційно, відповідно до Регламенту.

Зокрема, за словами Турчинова, спочатку бажаючі перерозподілити комітети повинні зібрати підписи щодо відкликання голів комітетів, потім заслухати їх звіти, і лише після цього приймати рішення. "Ми проти того, щоб людей знімали без пояснень, не через фахову підготовку, а через політичні міркування і через те, що більшість не отримала достатньої кількості кабінетів та службових машин", - наголосив член фракції Блоку Юлії Тимошенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування