Піскун винайшов правила відсіювання ЗМІ з прес-конференцій

П'ятниця, 3 січня 2003, 19:43
Генеральна прокуратура України ввела новий порядок акредитації засобів масової інформації й інформаційних агентств на заходи, які проводить прес-служба Генпрокуратури.

Для отримання акредитації на участь в прес-конференціях і брифінгах ЗМІ й агентства повинні подати заявку на офіційному бланку з підписом керівника.

У заявці необхідно вказати:
- назву;
- засновників або видавців;
- статутні завдання;
- періодичність виходу;
- тираж на час подачі заявки (для друкованих ЗМІ);
- сферу (регіон) поширення;
- юридичну адресу;
- номера телефонів і факсу керівника і редакції;
- електронну адресу.

Зарубіжні ЗМІ, інформагентства й їх представництва в Україні, крім заявки, повинні подати копію картки акредитації в Україні.

Українські друковані ЗМІ й інформагентства також повинні подати копію свідотства про державну реєстрацію; телерадіомовні організації - нотаріально завірену ліцензію на мовлення; телерадіоорганизації, які виробляють продукцію для мовників - копію договору з телерадіомовною організацією на трансляцію програм.

Прес-служба Генпрокуратури зазначає, що в акредитації може бути відмовлено, у випадку якщо необхідні дані не будуть представлені або будуть представлені неповні або недостовірні дані.

Кількість акредитованих ЗМІ, які можуть брати участь в прес-конференціях, брифінгах й інших публічних заходах в Генпрокуратурі України, може бути обмежена з урахуванням вимог режиму або технічних умов відповідних приміщень.

Рішення про надання акредитації приймається в місячний термін з моменту подання заявки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...