Квасневський та Адамкус тепер вже разом заступаються за Україну

П'ятниця, 3 січня 2003, 20:03
Президенти Польщі та Литви під час зустрічі у Варшаві сказали, що допомагатимуть Україні у процесі євроатлантичної інтеграції. Вони висловили сподівання, що перша хвиля розширення ЄС не стане останньою.

Валдас Адамкус та Александр Кваснєвський в інтерв'ю польському телебаченню сказали, що Україну та сусідню Білорусь не можна ізолювати.

Олександр Кваснєвський сказав зокрема: "Ми разом (із Литвою) стоїмо на нашій позиції, себто ми проти ізоляції цих держав. Ізоляція України та Білорусі була б великою помилкою. Ми хочемо допомогти Україні увійти до європейських структур та НАТО. Ми також хотіли б допомогти Україні подолати її внутрішні проблеми. Треба бути терплячим".

Польща входить до НАТО, Литва запрошена стати членом Альянсу. Обидві країни планують вступити до Європейського Союзу протягом найближчої хвилі розширення у 2004 році.

На зустрічі у Варшаві обидві країни обговорювали розбудову транспортної інфраструктури, зокрема, йдеться про швидкісну автотрасу між Вільнюсом та Варшавою, а також сполучення поромом.

Литва також планує приєднатися до польської електромережі, яка, у свою чергу, від 1995 року приєднана до європейської системи енергопостачання.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News