Василенко більше ніколи не порушуватиме справи проти Кучми?

Субота, 4 січня 2003, 12:10
Суддя київського апеляційного суду Юрій Василенко заперечив можливість порушення ним нових карних справ проти президента Кучми. Про це повідомляє українська служба "Німецької хвилі".

Спростування щодо порушення проти Кучми нової карної справи Юрій Василенко зробив по тому, як напередодні в Інтернеті з'явилася інформація про звернення до судді із відповідною заявою депутата Григорія Омельченка. Як повідомлялося, в заяві містилися ознаки причетності Кучми та його оточення до зникнення два роки тому журналіста Георгія Ґонґадзе.

Василенко зазначив, що до офіційної публікації рішення Верховного суду щодо скасування постанови про порушення 15 жовтня інших кримінальних справ проти Кучми він вважає подібні звернення недоречними.

Суддя також виключив можливість розгляду таких заяв у майбутньому, оскільки це, на його думку, свідчило б про його упередженість, зацікавленість та бажання помститися.

Разом з тим Юрій Василенко і надалі вважає рішення Верховного суду про скасування кримінальної справи проти Кучми антиконституційним і наполягає на тому, що 15 жовтня він діяв правильно, обґрунтовано та на підставі закону.

Читайте також:

ЧЕРЕЗ ВБИВСТВО ГОНГАДЗЕ ПОРУШАТЬ НОВУ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...