Миримського посадять за диплом про вищу освіту?

Середа, 8 січня 2003, 12:55
Забезпечити об’єктивне розслідування кримінальної справи і притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата Лева Миримського – такий запит на ім'я президента Леоніда Кучми направив у середу народний депутат Григорій Омельченко.

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією вимагає позбавити колегу мандату "за підроблення і використання підробленого диплома про вищу освіту та проведення перевірки обставин отримання громадянства Ізраїлю".

Як повідомляє Омельченко, він "отримав документальні докази, які засвідчують те, що Миримський шляхом психологічного тиску, погроз і залякування примусив ректора Сімферопольського філіалу Московського університету менеджменту і комерції Мозгового А.П. незаконно видати йому диплом про вищу освіту ".

За словами Омельченка, Мозговий, "побоюючись погроз Миримського, без відповідної реєстрації особисто виписав залікову книжку з відмітками про складні іспити та заліки". Пізніше ректор "віддав наказ своєму заступнику з навчальної роботи Кочергіній Л.В. виписати диплом. 10 травня 1995 року (випускні екзамени у червні) Кочергіна виписала на ім’я Миримського диплом АИ-ПМ № 950304 про закінчення Сімферопольського філіалу Московського університету менеджменту і комерції за спеціальністю економіка (фінанси, банківська справа)".

За даними Омельченка, "документів на вступ до вузу Миримський не подавав, вступних і випускних іспитів не складав, студентом зазначеного вузу не був".

Як повідомляє депутат, підроблений диплом Миримський "неодноразово використовував під час виборів народних депутатів України, при вступі до Української Академії державного управління при Президентові України, яку закінчив в 2001 році, отримавши диплом магістра державного управління".

За словами Омельченка, генпрокурор Піскун, незважаючи на наявність достатніх доказів, які вказують на вчинений народним депутатом злочин, (ст.358 КК України - підроблення документів і використання підроблених документів), не вніс до парламенту подання про надання згоди на притягнення Миримського до кримінальної відповідальності.

Омельченко також повідомляє, що в його розпорядженні є офіційні документи МВС Ізраїлю, згідно p якими "7 жовтня 2002 року відділом у справах населення МВС Ізраїлю в м.Тель-Авів-центр Миримському було видано ізраїльське посвідчення особи за № 309885010, яке легалізовано консульським відділом посольства України в Ізраїлі 11 жовтня 2002 року за № 513/6052-02". "Як громадянин Ізраїлю Миримський Л.Ю. був зареєстрований в бюро реєстрації населення за адресою: 78728, м. Ашкелон, вул. Алеф Бет, буд. 8, кв. 5", повідомляє Омельченко.

"Відповідно до ст.19 Закону України "Про громадянство" громадянство України втрачається: якщо громадянин України добровільно набув громадянства іншої держави. Миримський добровільно набув громадянства Ізраїлю", повідомляє народний депутат, член фракції БЮТ.

"ГУ МВС України у Криму, прокуратура республіки і МВС України мають документи, які засвідчують, що Миримський набув громадянство Ізраїлю. Згідно з Конституцією України (ст. 76) і Конституцією Автономної Республіки Крим (ст.23) народним депутатом України і депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим може бути тільки громадянин України", нагадує Омельченко.

У зв'язку з вищевикладеним, Григорій Омельченко звертається до Кучми з проханням "невідкладно розглянути питання про внесення до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до відповідальності народного депутата України Лева Миримського". "Внести до суду подання про визнання недійсним диплома магістра Української Академії державного управління при президентові України на ім’я Миримського", а також "перевірити обставини отримання Миримським громадянства Ізраїлю" і за результатами перевірки внести Комісії при Президентові України з питань громадянства подання про втрату громадянства України Миримським".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...