Тимошенко йде фінансовою війною на силовиків

Середа, 8 січня 2003, 14:19
Група депутатів-членів Блоку Тимошенко внесла на розгляд Верховної Ради проект закону змін до бюджету-2003, яким пропонується перерозподілити кошти з фінансування силових структур на соціальні виплати.

Як повідомила Тимошенко на прес-конференції в Києві, запропонований закон дозволить з 1 січня 2003 року підвищити на 50% заробітну плату медичним, педагогічним, науковим працівникам та працівникам закладів культури. У такому випадку їх зарплата відповідала б мінімальному рівню зарплати, встановленому законодавством (з 1 січня 2003 – 185 грн., а з 1 липня 2003 года - 237 грн.).

Необхідні 3,6 мільярда гривень Тимошенко пропонує взяти за рахунок скорочення фінансування силових структур та Державного управління справами.

Так, Державному управлінню справами пропонується виділити на 50% менше записаного в бюджеті –2003, тобто скоротити фінансування на 153 мільйони гривень. "Це структура, яка забезпечує щасливе життя президента України. Зараз сюди притягнуті і Верховна Рада, і Кабінет Міністрів, і Рада нацбезпеки, й інші державні органи".

Крім того, проект закону членів БЮТ пропонує скоротити фінансування:
- Міністерства внутрішніх справ України на 25% (707 млн грн);
- Державної податкової адміністрації на 30% (350 млн грн);
- Служби безпеки України на 20% (125 млн грн);
- Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України на 40% (68 млн грн);
- Міністерства праці та соціальної політики на 70,928 млн грн (в частині фінансування, передбаченого на Розробку та впровадження моделей соціального інвестування).

Також проект передбачає скорочення фінансування резервного фонду Кабміну та спеціальних фондів міністерств і відомств.

1,334 мільярда гривень Тимошенко пропонує передбачити "за рахунок загальнодержавних видатків та міжбюджетних трансфертів між державними та місцевими бюджетами на 2003 рік".

За словами лідера БЮТ, скорочення фінансування силових міністерств та спецфондів не стосуватиметься витрат, передбачених на зарплату працівників.

Тимошенко зазначила, що опозиція підтримала бюджет-2003 тільки за умови підвищення видаткової частини на 5 мільярдів. "Він є реальним бюджетом, але не соціальним, а бюджетом поліцейської держави". Про це свідчать невиправдано високий рівень фінансування силових структур, сказала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News