Ющенко - мішень для пропагандистської машини влади

Четвер, 9 січня 2003, 11:27
У блоці "Наша Україна" зараз йдуть дискусії про створення партії на базі блоку. Рішення в блоці приймаються колегіально, ситуація з партійним будівництвом - це питання тимчасових рамок, заявив політичний координатор блоку Роман Безсмертний.

Як повідомляє прес-служба блоку, 9 січня виповнюється рівно рік із дня створення політичного блоку "Наша Україна".

На думку Безсмертного, основною причиною того, що об'єднання продовжує своє існування на відміну від деяких інших, що створювалися під парламентські вибори 2002 року, - це наявність справжнього лідера Віктора Ющенко.

"Як би не критикували Віктора Андрійовича, але рівного йому лідера (не тільки в політичному сенсі) в Україні немає. Саме тому його так боїться влада, саме тому проти нього працює вся пропагандистська машина", - заявив Безсмертний.

Безсмертний відзначив, що в "Нашій Україні" представлені різні соціально-політичні сили - націонал-демократи, носії християнської ідеології, ліберали представники соціал-демократичного руху (не СДПУ(О)). Конфігурація блоку "є адекватною політичній структурі нелівого електорату", - підкреслив він. "У цьому наша сила. Ми змогли запропонувати людям програму, що має широку ідеологічну базу, програму суспільного консенсусу і єднання", - сказав Безсмертний.

Безсмертний вважає, що не варто драматизувати вихід із фракції "Наша Україна" декількох членів.

"Міграційні процеси відбуваються в будь-якому парламенті, у будь-якій фракції, як у вітчизняній політичній практиці, так і у світовій демократичній традиції. Не вважаю великою трагедією те, що до складу фракції ввійшли різні по розумінню ситуації, по ідеологічних переконаннях сили. Більш того, я навіть допускаю в рамках мегафракції існування організованої партійної опозиції, ситуативної за своєю природою", - заявив політкоординатор блоку.

Разом з тим, він поскаржився на те, що "нинішній рівень політичної культури в Україні не досить високий", чим, за його словами, користуються опоненти блоку "з табору влади".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування